Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kýta na staročeský způsob

Hodnocení uživatelů:
30 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové kýty
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce medz
  • 1 lžička hladké mouky

Příprava

  1. Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme.
  2. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje.
  3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře