Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kytičkový dort

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 4 porce Náročné

Ingredience

Piškot

  • 4 kusy vejce
  • 4 lžíce pískový cukr
  • 4 lžíce polohrubá mouka
  • dle potřeb tuk a mouka na vymazání
  • dle potřeb potravinářské barvivo
  • dle potřeb meruňkový džem

Krém

Příprava

  1. Z bílků ušleháme sníh.
  2. Postupně do něj vmícháme žloutky, cukr a mouku.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu obarvíme potravinářským barvivem.
  4. Vlijeme do připravených forem a obě těsta v předehřáté troubě zvolna pečeme.
  5. Připravíme si papírové šablony, podle kterých vyřežeme mezikruží a střídavě skládáme.
  6. Krém: Máslo utřeme s cukrem. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout a spojíme s utřeným máslem.
  7. Jednotlivé vrstvy spojujeme džemem nebo krémem. Krémem potřeme i boky. Dozdobíme marcipánem
Tip: Můžeme použít i ovoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře