Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lahodné jahodové knedlíky

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 3 kostky tvaroh
  • 3 kusy vejce
  • 15 dekagramů hladká mouka
  • 15 dekagramů polohrubá mouka
  • špetka sůl
  • 20 kusů jahody
  • 20 dekagramů cukr moučka
  • 15 dekagramů máslo
  • 200 mililitrů smetana

Příprava

Tvaroh smícháme v míse se 3 žloutky. Přimícháme špetku soli, hladkou i polohrubou mouku a vyšlehaný sníh ze 3 bílků. Vypracujeme hladké a vláčné těsto. Omyté jahody zabalíme do těsta, které jsme si předem rozdělili na několik dílů. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky posypeme moučkovým cukrem, polijeme máslem a dozdobíme ručně vyrobenou šlehačkou.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře