Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Lahodné jahodové knedlíky
Hodnocení uživatelů :
30 minut
30 minut
4 porce Středně obtížné
Ingredience
- 3 kostky tvaroh
- 3 kusy vejce
- 15 dekagramů hladká mouka
- 15 dekagramů polohrubá mouka
- špetka sůl
- 20 kusů jahody
- 20 dekagramů cukr moučka
- 15 dekagramů máslo
- 200 mililitrů smetana
Příprava
Tvaroh smícháme v míse se 3 žloutky. Přimícháme špetku soli, hladkou i polohrubou mouku a vyšlehaný sníh ze 3 bílků. Vypracujeme hladké a vláčné těsto.
Omyté jahody zabalíme do těsta, které jsme si předem rozdělili na několik dílů. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě.
Uvařené knedlíky posypeme moučkovým cukrem, polijeme máslem a dozdobíme ručně vyrobenou šlehačkou.
Žádný nový komentář.