Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Hodnocení uživatelů:
5 minut 85 minut 5 porcí Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Marináda

  • 1 česnek (CZ)
  • 2 lžičky maďarská sladká paprika
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, olej

Příprava

  1. Vepřový bok si naporcujeme na stejně velké špalíky.
  2. Do hrnce dáme vodu, a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso. Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
  3. Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout. V misce si smícháme utřené stroužky česneku se solí, papriku, pepř, kmín a lžící oleje. Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
  4. Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Tip: Marinádu si můžete upravit, dle vlastní chuti a jak ji chcete pikantní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře