Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Langoš plněný sýrem a párkem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
80 minut
10 minut
8 porcí Snadné S masem
Ingredience
- 1 dl mléka
- 1 špetka soli
- 2,5 dekagramy droždí
- 1,5 dl smetany
- 1 lžička cukru
- 4 párky
- 20 dekagramů sýra
- 50 dekagramů mouky
- olej
Příprava
- Do vlažnéh, ocukrovaného mléka přidáme droždí a necháme vyběhnout kvasnice, ten pak přidáme do mouky, do které jsme předtím dali sůl a smetanu. Zpracujeme a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
- Párky uvaříme obvyklým způsobem, pak je i překrojíme na dvě poloviny a sýr na nudličky.
- Po vykynutí těsto rozválíme do tenka a rozdělíme na 8 kusů. Do středu každého kousky položíme párky a sýr a nakonec zabalíme.
- Kratší konce přehneme přes párky a dva delší úplně zabalíme, neš spojích pevně stiskneme.
- Smažíme na horkém oleji asi 1-2 minuty do té doby, dokud mírně nezezlátnou a otočíme. Druhá strana (se jako každá kobliha) rychleji upeče. Po dosmažení vyndáme na papírovou utěrku, aby se do ní přebitečný olej vsákl.
Tip: S těstem se dobře pracuje, takže se netrhá.
Žádný nový komentář.