Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Langoš plněný sýrem a párkem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
80 minut 10 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 dl mléka
  • 1 špetka soli
  • 2,5 dekagramy droždí
  • 1,5 dl smetany
  • 1 lžička cukru
  • 4 párky
  • 20 dekagramů sýra
  • 50 dekagramů mouky
  • olej

Příprava

  1. Do vlažnéh, ocukrovaného mléka přidáme droždí a necháme vyběhnout kvasnice, ten pak přidáme do mouky, do které jsme předtím dali sůl a smetanu. Zpracujeme a necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
  2. Párky uvaříme obvyklým způsobem, pak je i překrojíme na dvě poloviny a sýr na nudličky.
  3. Po vykynutí těsto rozválíme do tenka a rozdělíme na 8 kusů. Do středu každého kousky položíme párky a sýr a nakonec zabalíme.
  4. Kratší konce přehneme přes párky a dva delší úplně zabalíme, neš spojích pevně stiskneme.
  5. Smažíme na horkém oleji asi 1-2 minuty do té doby, dokud mírně nezezlátnou a otočíme. Druhá strana (se jako každá kobliha) rychleji upeče. Po dosmažení vyndáme na papírovou utěrku, aby se do ní přebitečný olej vsákl.
Tip: S těstem se dobře pracuje, takže se netrhá.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře