Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Langoše ze zakysané smetany

Připravte si oblíbený Langoš jednoduše doma! Maďarská specialita, kterou lze připravit jak na sladko, tak na slano!
Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 250 mililitrů mléka
  • 1 balení zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 500 gramů mouky
  • špetka soli
  • lžička cukru krupice
  • 30 gramů droždí

Dochucení

  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 balení kečupu (např jemný nebo jemně pálivý od Hellmann's)
  • 300 gramů sýru cihla

Příprava

  1. Veškeré suroviny na těsto dáme do pekárny, nejdříve tekuté suroviny a pak ty sypké. Zapneme na program kynutá těsta a necháme vypracovat těsto.
  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho tak na 8 stejných částí. Z těch vyválíme placky a necháme je ještě chvíli kynout.
  3. Na pánvičce rozpálíme olej a langoše pečeme z obou stran. Ještě teplé pomažeme česnekem, polijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Tip: Pokud nemáme rádi česnek, nebo nám nedělá dobře, nemusíme ho vůbec dávat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře