Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Langoše ze zakysané smetany

Připravte si oblíbený Langoš jednoduše doma! Maďarská specialita, kterou lze připravit jak na sladko, tak na slano!
Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 250 mililitrů mléka
  • 1 balení zakysané smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 500 gramů mouky
  • špetka soli
  • lžička cukru krupice
  • 30 gramů droždí

Dochucení

  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 balení kečupu (např jemný nebo jemně pálivý od Hellmann's)
  • 300 gramů sýru cihla

Příprava

  1. Veškeré suroviny na těsto dáme do pekárny, nejdříve tekuté suroviny a pak ty sypké. Zapneme na program kynutá těsta a necháme vypracovat těsto.
  2. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho tak na 8 stejných částí. Z těch vyválíme placky a necháme je ještě chvíli kynout.
  3. Na pánvičce rozpálíme olej a langoše pečeme z obou stran. Ještě teplé pomažeme česnekem, polijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Tip: Pokud nemáme rádi česnek, nebo nám nedělá dobře, nemusíme ho vůbec dávat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře