Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lečo do sklenice

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 25 minut 3 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1,5 kilogram paprik
  • 1,2 kilogram rajčat
  • 0,7 kilogram cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce soli
  • 1/2 kostky benzoátu sodného

Příprava

  1. Zeleninu důkladně očistíme. Z paprik vyřízneme jádro a nakrájíme na nudličky. Cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Rajčata vhodíme do vroucí vody, poté pod studenou vodu, potom je lze snadno oloupat. Nakrájíme je na dílky.
  2. Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, poté přidáme papriku, rajčata a sůl; vaříme asi 25 minut na středním ohni za občasného míchání.
  3. Sklenice důkladně vymyjeme a necháme okapat.
  4. Když vypneme plotnu, vmícháme přípravek na trvanlivost. Ještě horké plníme do sklenic, ihned je uzavřeme.
  5. Zabalené do utěrek, ručníků, případně do deky necháme pozvolna vychladnout.
Tip: Z uvedeného množství vyjdou 3 sklenice po 7 dl.
Tip: Při podávání lze podle chuti okořenit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře