Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Leknínky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 90 minut Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 2 kusy žloutek
  • 135 gramů máslo
  • 60 gramů moučkový cukr
  • 240 gramů hladká mouka

Krém

  • 1 balení salko
  • 250 gramů máslo

Na polití

  • 100 gramů čokoláda na vaření

Příprava

  1. Máslo si necháme malinko změknout. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto, necháme ho odležet tak 2 hodinky v ledničce. Po uležení ho rozválíme na plát a formičkou z něj vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme do formiček na košíčky. Hvězdičky nesmí vykukovat ven, jinak by se nám konce připálily. Pečeme pomalu tak na 150 stupňů, hlídáme.
  2. Po upečení necháme lekníny vychladnout a připravíme si krém. Salko uvaříme ve vodě, vaříme asi hodinu a půl a necháme vychladnout.
  3. Máslo na krém si necháme změknout, pak ho vyšleháme a pomalu do něj zašleháváme zkaramelizované salko. Krém dáme do zdobičky a doprostřed leknínů naneseme trochu krému. Nakonec si rozehřejeme čokoládu a krém polijeme čokoládou.
Tip: Vršek leknínu můžeme ozdobit kytičkou, perličkou nebo třeba oříškem.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře