Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Letní polévka s hráškem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4-5 porce Snadné

Ingredience

  • 200 gramů čerstvě vyloupaný sladký hrášek
  • 1 půlka střední cibule
  • 1 litr vývar z kostí
  • 3 kusy karotka
  • 2 kusy menší petržel
  • 2 kusy uvařené nové brambory
  • 100 gramů máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti petrželová nať

Příprava

  1. Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme najemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel.
  2. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme do zlatova na rozpuštěném másle. Po opečení brambor přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a vyloupaný hrášek. Vše společně chvilku opékáme.
  3. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.
  4. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře