Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lilek plněný masem

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchá večeře do 30 minut? Připravte si plněný lilek oblíbenou masovou směsí, zapečený s troškou zakysané smetany a sýrem.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 2 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 8 lžic strouhanky
  • 200 gramů mletého vepřového masa
  • 100 gramů nastrouhaného sýra
  • 4 lžíce jemně pálivého kečupu Hellmann´s
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lilek
  • pepř, sůl, kmín
  • 200 gramů husté zakysané smetany
  • bobkový list
  • 1 cibule
  • 0,5 kusu plechovka rajčat

Příprava

  1. Lilek podélně rozpůlíme a odřízneme kus spodní části, aby se nepřetáčel. Vyřízneme z něj vnitřek a vnější část položíme na plech. Vyříznutý vnitřek nakrájíme na menší kostky a odložíme stranou.
  2. Jemně nakrájenou cibulku opečeme, přidáme mleté maso, mletý kmín a bobkový list. Chvilku podusíme a přidáme na malé kostky nakrájený vnitřek lilku, kečup, rajčata z plechovky a směs zalijeme 2,5 dl vody.
  3. Za stálého míchání přivedeme k varu a dále vaříme. Hotovou směs smícháme se strouhankou a naplníme s ní lilek.
  4. Pokapeme zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme s bramborovou kaší.
Tip: Podáváme s bramborami, kaší nebo zeleninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře