Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lilky na baskický způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 kusy zralé lilky
  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
  • 5 dekagram ostrý žlutý sýr
  • 200 mililitrů cava (španělské perlivé víno podobné šampanskému)
  • 5 dekagramů mouka
  • 25 dekagramů máslo
  • 1 lžíce sušená bazalka
  • 5 dekagramů sůl
  • 25 mililitrů olej
  • 100 mililitrů voda

Příprava

  1. Lilky umyjte, odřežte stonky a nakrájejte na tlusté plátky. Osolte a nechte na sítu kolem 30 minut a poté z nich odstraňte vodu papírovým ručníkem, následně je poprašte moukou.
  2. Žlutý sýr nastrouhejte na struhadle s malými oky.
  3. Dobře rozehřejte olej na pánvi a smažt lilky na každé straně. Nechejte z nich okapat tuk.
  4. Kostku Knorr Bujón Slepičí uvařte ve 100 ml vody, aby vznikl silný bujón.
  5. Rajčata umyjte, spařte vroucí vodou a oloupejte. Pokrájejte je na plátky.
  6. Dno žáruvzdorné nádoby vymažte máslem. Pokládejte střídavě vrstvu lilků a rajčat. Zalijte bujónem a vínem.
  7. Navrchu posypte bazalkou a strouhaným sýrem. Nádobu vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 stupňů a pečte 25 minut. Servírujte horké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře