Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lilky na provensálský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 2 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 lilky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce bazalky
  • 200 gramů sýru camembert
  • 100 gramů sýru beaufort
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl

Příprava

  1. Lilky pokrájíme podélně na plátky, pořádně je osolíme a necháme je půl hodinky tzv. "vypotit".
  2. Následně je osušíme papírovými ručníky a osmažíme je na rozehřátém olivovém oleji.
  3. Každou vrstvu lilků namažeme rajčatovým protlakem. Lilky vložíme po vrstvách do žáruvzdorné nádoby střídavě se sýrem camembert pokrájeným na plátky.
  4. Na vrchu je posypte rozdrobeným sýrem beaufort a pokropte olivovým olejem. Jídlo zapékejte při teplotě 170 stupňů po dobu 25 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře