Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lilky s rýžovou nádivkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 kusy lilek
  • 2 kusy rajčata
  • 1 kus červená cibule
  • 1 kus větvička oregána nebo bazalky
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 kostky Knorr Bujón Slepičí
  • 100 gramů rýže

Příprava

  1. Umyjte lilky. Vydlabejte z nich dužinu, nakrájejte na kostičky a dejte smažit na lžíci olivového oleje. Přidejte posekaný česnek.
  2. Umyjte rajčata a nakrájejte na kostičky. Umyjte bylinky a posekejte. Oloupejte cibuli a nakrájejte.
  3. Rýži uvařte tak, aby byla sypká společně s kostkami Knorr Bujón Slepičí.
  4. Rýži promíchejte s dužinou lilků, s rajčaty, s cibulí a bylinkami. Okořeňte vše pepřem.
  5. Nahřejte troubu na 190 stupňů. Vydlabané poloviny lilků naplňte připravenou nádivkou.
  6. Vložte je do vymazané formy, pokapejte olivovým olejem a přikryjte hliníkovou fólií. Pečte 30 minut, až budou lilky měkké.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře