Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Limetkový dort a la cheesecake

Hodnocení uživatelů:
40 minut 40 minut 12 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 balení Mascarpone (nebo Ricotta)
  • 1 balení kondenzovaného mléka
  • 2 vejce
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 balení sušenek (dle chuti)
  • máslo (podle potřeby)

Příprava

  1. Sušenky rozdrtíme na co nejmenší kousky (ale ne přímo prach) a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmota by měla být "mokrá", aby držela vcelku. Následně hmotu natlačíme do dortové formy tak, abych výška byla 1-1,5 cm a poté celou formu dáme na cca 20 minut do lednice.
  2. Mezitím si připravíme náplň, smícháme Mascarpone, kondenzovaná mléka, vejce a šťávu z ovoce. Vzniklou hmotu vymícháme tak, aby v ní nebyly hrudky. Následně vyndáme formu z lednice a hmotu nalijeme na sušenkový základ.
  3. Pečeme na 160° cca 40 minut.
Tip: Co se týče sušenek, já používám máslové, ale obecně se doporučuje použít anglické digestive biscuits nebo cereální, zkrátka zrnité, aby z nich nevznikl prach.
Tip: Dort doporučuji před podáváním dozdobit plátky limetek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře