Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Linecké cukroví

Hodnocení uživatelů:
50 minut 10 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 480 gramů mouka hladká
  • 240 gramů máslo
  • 130 gramů cukr moučka
  • 2 kusy žloutek
  • 1/2 lžičky citrónová kůra

Náplň

Příprava

  1. Z prosáté mouky, změklého másla, cukru, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice asi na 24 hodin. Těsto rozválíme na tloušťku asi 0,5 cm a formičkami vykrajujeme různé tvary, které narovnáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 10 minut. Po vychladnutí slepujeme vždy dva k sobě pikantním džemem a posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Linecké cukroví pečeme alespoň týden před Vánocemi, aby bylo dobře uleželé.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře