Linecké kytičky s jahodou

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Linecké kytičky s jahodou
35-40 12 minut 14 porce Snadné Bezmasé Lze


Ingredience

  • hladká mouka - 210 gramů
  • moučkový cukr - 70 gramů
  • vejce - 1 kus
  • rostlinný tuk Hera - 140 gramů
  • jahody - 14 kusů
  • smetana ke šlehání - 250 mililitrů
  • cukr krupice - 30 gramů

Příprava

  1. Na vál prosijeme mouku s cukrem. Do středu uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Pak přidáme na kousky nakrájenou změklou Heru, vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kytičky o průměru 8 cm. U poloviny z nich vypíchneme do středu kolečko. Rozložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme kytičky mírně vychladnout na plechu, pak je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
  3. Jahody očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a dáme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na spodní díl kytičky nastříkáme šlehačku a přiklopíme ji horním (vykrojeným) dílem. Do středu shora nastříkáme pusinky šlehačky a vmáčkneme do nich celé jahody.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tisk Zavřít