Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Linecké perníkové

Hodnocení uživatelů:
90 minut 30 minut 70 malých kousků porcí Náročné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů hladká mouka
  • 150 gramů Hera
  • 80 gramů cukr moučka
  • 1 kus žloutek
  • 1 lžička perníkové koření
  • 1 sáček vanilkový cukr

Krém

  • 150 gramů máslo
  • 150 gramů cukr moučka
  • 2 lžíce švestková povidla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička rum

Poleva

  • 100 gramů tmavá čokoláda
  • 30 gramů bílá čokoláda

Příprava

Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (robot si poradí nejlépe ). Z těsta vyválíme plát asi 2-3 mm silný, vykrájíme zvolený tvar a upečeme. Krém: Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme povidla, skořici, rum. Zdobení: Čokolády rozehřejeme. Kolečko namočíme do tmavé čokolády, bílou čokoládou uděláme kapičky a ty párátkem roztáhneme tak, že párátkem opíšeme kroužek přes kapky.
Tip: Při zdobení musí být čokoláda na cukrátku tekutá a tak pracujeme po jednom kousku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře