Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Linecké vánoční pečivo
Hodnocení uživatelů :
80 minut
40 minut
20 porcí Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 500 gramů polohr. mouka
- 160 gramů cukr
- 4 kusy žloutky
- 300 gramů tuk Hera
- 2 balení vanilkový cukr
- 30 gramů kakao
Zdobení
- 200 gramů čokoláda na vaření
- 30 gramů 100% tuk
- 250 gramů zavařenina, čokoládová pomazánka nebo krém na slepení
- 200 gramů mandle, oříšky, lentilky, kokos... na zdobení
Příprava
- Z uvedených surovin zpracujeme těsto, kakao přidáme pouze do 1/2, abychom měli čokoládové i vanilkové. Z těsta vypichujeme tvary a pečeme při 180 stupních cca 10 min. nejlépe na plechu vyloženém peč. papírem.
- Upečené s zchladlé můžeme slepovat dle chuti - marmeládou, čokoládovou pomazánkou nebo oblíbeným krémem. Pak můžeme některé tvary máčet v čokoládové polevě a zdobit dle fantazie a chuti.
- Hotové kousky narovnáme na tác a vánoce můžou začít :-)
Tip: Pokud se chystáme slepovat krémem, je lepší plnit pár dnů před vánoci, aby krém nezkysl.
Tip: Když zdobíme mandlemi, zpaříme je nejprve vřelou vodou a oloupeme, pak je můžeme nasekat nebo podélně rozpůlit.
Žádný nový komentář.