Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Linecké vánoční pečivo

Hodnocení uživatelů:
80 minut 40 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů polohr. mouka
  • 160 gramů cukr
  • 4 kusy žloutky
  • 300 gramů tuk Hera
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 30 gramů kakao

Zdobení

  • 200 gramů čokoláda na vaření
  • 30 gramů 100% tuk
  • 250 gramů zavařenina, čokoládová pomazánka nebo krém na slepení
  • 200 gramů mandle, oříšky, lentilky, kokos... na zdobení

Příprava

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, kakao přidáme pouze do 1/2, abychom měli čokoládové i vanilkové. Z těsta vypichujeme tvary a pečeme při 180 stupních cca 10 min. nejlépe na plechu vyloženém peč. papírem.
  2. Upečené s zchladlé můžeme slepovat dle chuti - marmeládou, čokoládovou pomazánkou nebo oblíbeným krémem. Pak můžeme některé tvary máčet v čokoládové polevě a zdobit dle fantazie a chuti.
  3. Hotové kousky narovnáme na tác a vánoce můžou začít :-)
Tip: Pokud se chystáme slepovat krémem, je lepší plnit pár dnů před vánoci, aby krém nezkysl.
Tip: Když zdobíme mandlemi, zpaříme je nejprve vřelou vodou a oloupeme, pak je můžeme nasekat nebo podélně rozpůlit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře