Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Linecký koláč s rebarborou a mandlovou mřížkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 40 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů hladká mouka
  • 60 gramů cukr moučka
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 kus vejce
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 lžička nastrouhaná citrónová kůra
  • rostlinný tuk Hera do formy

náplň

  • 800 gramů rebarbora
  • 100 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr

zdobení

  • 100 gramů hladká mouka
  • 90 gramů rostlinný tuk Hera
  • 30 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 20 gramů jemně mleté mandle

Příprava

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme Heru pokrájenou na kousky, vejce, vanilkový cukr a citronovou kůru. Rychle vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme asi 30 minut odležet.
  2. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno i boky vymaštěné koláčové formy. Navrch rozprostřeme oloupanou, na špalíčky pokrájenou rebarboru. Zasypeme ji krupicovým i vanilkovým cukrem a koláč vložíme do trouby. Při 180 °C ho pečeme asi 20 minut.
  3. Během pečení si připravíme mandlové těsto na mřížku. Mouku rozprostřeme na plech a v troubě necháme chvilku prohřát. Změklý tuk vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vejce a nakonec mouku promísenou s mandlemi. Těsto dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.
  4. Na předpečený koláč nastříkáme z mandlového těsta mřížku. Formu vrátíme do trouby a koláč dopékáme ještě asi 20 minut.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře