Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Linecký tvarohový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 25-35 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

linecké těsto

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 100 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 balení vanilkový cukr
  • Hera a mouka na vymazání a vysypání plechu

piškotové těsto

  • 2 kusy vejce
  • 100 gramů hladká mouka
  • 80 gramů krupicový cukr

náplň, zdobení

  • 500 gramů měkký tvaroh
  • 150 gramů krupicový cukr
  • 10 kusů malé jahody
  • 3 kusy vejce
  • 1 balení vanilkový cukr
  • lístky meduňky
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Na linecké těsto nakrájíme tuk na menší kousky a necháme ho změknout. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a mírně prohněteme. Pak vmícháme vejce a nakonec prosátou mouku. Rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat.
  2. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vychlazené těsto rozválíme na obdélníkový plát, přeneseme ho na plech a vidličkou několikrát propíchneme. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5 minut.
  3. Do misky dáme tvaroh, vejce, krupicový a vanilkový cukr. Ze všech přísad utřeme hladký krém, který stejnoměrně naneseme na předpečený plát. Pro piškotové těsto oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku.
  4. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň do tvaru mřížky. Koláč vložíme do předehřátě trouby a dopékáme při 180 °C ještě 20 až 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a poprášíme cukrem. Ozdobíme kousky jahod a lístky meduňky.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře