Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Lišková polévka
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Lišky jsou lahodné a voňavé houby. Připravte si s nimi tento recept na skvělou polévku.
Hodnocení uživatelů :
15 minut
30 minut
4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
- 2 litry vody
- 500 gramů čerstvých nebo mražených lišek
- kalíšku 1/2 smetany 33% (nebo použijte Rama Cremefine na vaření)
- 200 gramů klobásy
- 100 gramů cibule
- 80 gramů těstovin (např. mušličky)
- 4 křepelčí vejce uvařená natvrdo
- 2 vaničky Knorr Bohatý bujon kuřecí
- špetka pepře
- špetka majoránky
Příprava
- Připravte si kuřecí vývar rozpuštěním 2 vaniček Knorr Bohatý bujón kuřecí ve 2 litrech vroucí vody.
- Houby očistěte a opláchněte. Pokud jsou velké, nakrájejte je na menší kousky. Používáte-li mražené lišky, rozmrazte je a opláchněte. Cibuli nakrájejte a orestujte ji spolu s liškami.
- Klobásu nakrájejte na kolečka.
- Těstoviny uvařte ve vývaru, přidejte houby, klobásu a smetanu nebo rostlinný krém Rama Cremefine.
- Polévku servírujte s uvařenými křepelčími vejci.
Tip: Podávejte s domácím chlebem.
Žádný nový komentář.