Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Litá bublanina

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

  • 480 mililitrů mléka
  • 320 gramů hladké mouky
  • 3 vajíčka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce cukru moučka na posyp
  • 1 sklenička čerstvých nebo kompotovaných třešně

Příprava

Do mísy vlijeme mléko, přidáme vajíčka a za stálého šlehání přisypáváme mouku se solí a kypřícím práškem. Vyšleháme hladké těsto, které vlijeme do pekáčku, poklademe třešněmi a necháme péct dozlatova. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.
Tip: Vhodná i jako sladký oběd.
|
|
| Tisk
Připadá mi, že tu autorka zapomněla dát cukr do těsta. Nebo žeby stačilo jen pocukrování?
Eva Řezníčková | 11.7.2015 12:50 1

Zeptejte se šéfkuchaře