Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Litevské pelmeně ve vývaru

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 6 porcí Náročné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Rozklepněte vajíčko do misky, přidejte mouku a posolte. Vypracujte těsto a přidávejte při tom tolik vody, aby bylo pružné. Hotové těsto přikryjte fólií a odstavte na dobu několika minut.
  2. Očistěte maso od úponů či blan a umelte.
  3. Nakrájejte cibuli a česnek a spolu s kořením přidejte do mletého masa. Zpracujte rukama takovým způsobem, aby vznikla jednolitá a hladká hmota. Podle chuti přidejte sůl.
  4. Ve velkém hrnci uvařte dva litry vody s kostkami Knorr Bujón Hovězí.
  5. Rozválejte těsto a sklenicí vykrajujte malá kolečka. Na každé takové placičce uložte malou kuličku z masové nádivky a zabalte. Slepte okraje pelmeňů důkladným stiskem.
  6. Pelmeně vhazujte do vroucího vývaru, nechte vařit 15 minut a servírujte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře