Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lívance bez kvasnic

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Těsto

  • 1/2 litru kefír
  • 200 gramů hl. mouka
  • 2 kusy vejce
  • 1 balení vanilkový cukr

Ostatní

  • 200 gramů ovoce na zdobení
  • 200 gramů zavařenina
  • 1 balení šlehačka
  • 5 lžic olej na smažení

Příprava

  1. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme sníh. Kefír nalijeme do misky, přidáme žloutky.
  2. Dále přidáme hladkou mouku a vanilkový cukr a důkladně promícháme.
  3. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a hned smažíme na pánvi, kam pokaždé kápneme trochu oleje a vymázneme silikonovou mašlovačkou. Pokud máme lívanečník, smažíme na něm, pokud ne, postačí obyč. pánev.
  4. Zdobíme dle chuti zavařeninou, ušlehanou smetanou a ovocem.
Tip: Místo kefíru můžeme použít také podmáslí nebo zkyslé čerstvé mléko.
Tip: Místo smetany používáme někdy tvaroh nebo zakysanou smetanu i jogurt.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře