Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lívance z kvásku

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 250 gramů žitného kvásku
  • 500 gramů pšeničné celozrnné mouky
  • 1 litr mléka
  • 50 gramů cukru krystal
  • 2 vejce
  • 2 dl oleje

Příprava

  1. Příprava kvásku - dvě lžíce kvásku smícháme s žitnou moukou a vodou půl na půl a necháme do druhého dne na teplém místě. Další den přimícháme zbytek ingrediencí (krom oleje, ten je na smažení) a můžeme smažit lívanečky. Kromě mléka lze použít i vodu a těsto udělat i tekutější, jak je komu po chuti. Já osobně mám radši tenčí lívance.
  2. Zdobit můžeme čímkoli. Nejlepší je dát tvaroh, zakysanou smetanu a dobrou zavařeninu, třeba jeřabinovou marmeládu, ta tvoří skvělý kontrast se sladkou chutí lívanců
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře