Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lívanečky

Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 6 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů mouka hladká
  • 50 gramů cukr krupice
  • 25 gramů droždí
  • 600 mililitrů mléko polotučné
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 1 špetka sůl

Tvaroh na zdobení

Džem na zdobení

  • 50 gramů jahodový džem

Na smažení

  • 150 mililitrů olej

Příprava

  1. Droždí rozdrobíme a rozmícháme se lžící cukru a troškou mouky. Přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít. Přidáme strouhanou citrónovou kůru, vejce, špetku soli, zbytek mouky a umícháme hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
  2. Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme po obou stranách tenké lívance.
  3. Hotové lívance potřeme oslazeným tvarohem a ozdobíme lžičkou pikantního džemu.
Tip: Lívanečky můžeme podávat i bez tvarohu, posypané skořicovým cukrem nebo jen namazané džemem a posypané vanilkovým cukrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře