Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Losos na smetanových bramborách

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 6 kusů filet z lososa s kůží
  • 1 svazek čerstvý kopr
  • 6 plátků máslo
  • 6 kusů brambory varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá)
  • 2 balení smetany na šlehání 33%
  • 6 snítek rozmarýn
  • dle chuti sůl

Příprava

  1. Velmi chutný pokrm začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Rukou vše poctivě promícháme a to tak, aby nedošlo k tomu, že plátky brambor zůstanou slepené, a smetana se mezi ně nedostane.
  2. Když máme vše pečlivě promíchané tak si připravíme pekáč, do kterého na dno vložíme pečící papír a na něj klademe po hrstích promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany, která nám zůstala v míse po „exportu“ plátkovaných brambor do pekáče. Vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň do měkka. Jakmile jsou brambory měkké a smetana takřka „neviditelná“, tak odstraníme přikrytí a necháme lehce z vrchu zezlátnout. A nyní nastala doba pro našeho lososa, kterého si vložíme po porcích na plech vyložený pečícím papírem. Každou porci lososa dobře osolíme a na každou porci položíme plátek poctivého másla obalený v čerstvě nasekaném kopru.
Tip: Nešetřete na smetaně a použijte 33% opravdovou smetanu - vrátí Vám to svojí chutí.
Tip: K jemné rybě jemné brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře