Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Losos v omáčce pesto s rajčaty

Receptynakazdyden.cz
Losos a skvělé pesto, úžasné jak na oběd, tak na letní večeři!
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 500 gramů lososa (filé)
  • 1 kostka Knorr Slepičí bujón
  • svazek petrželové natě
  • hrst bazalky
  • 50 gramů piniových oříšků
  • 40 gramů parmezánu
  • 100 gramů červených cherry rajčat
  • 80 gramů žlutých cherry rajčat
  • 50 gramů mraženého zeleného hrášku
  • 120 mililitrů olivový olej
  • 1 lžíce tuk na smažení

Příprava

  1. Filé z lososa zbavte kostí a šupin, ale ponechte kůži. Odřežte břicho ryby. Zbylé filé nakrájejte na obdélníky, aby každý měl 80 gramů.
  2. Posekejte petrželovou nať. Část ponechte stranou k dalšímu využití. Zbylou zeleninu vložte do mixéru. Přidejte také bazalku.
  3. K bylinkám přidejte piniové oříšky, olivový olej a parmezán. Nakonec přidejte kostku Knorr slepičího bujónu a vše důkladně rozmixujte.
  4. Na pánvi osmažte kousky ryby po obou stranách. Následně přidejte cherry rajčata nakrájená na půlky a zelený hrášek.
  5. Vlijte rozmixovanou omáčku pesto, přidejte několik lžic horké vody (omáčka tak nebude příliš hustá). Rychle přiveďte k varu a ihned servírujte, aby omáčka a zelenina neztratily intenzivní barvu. Vše posypte zbylou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře