Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Lovecký králík na boku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátek libovější vepřový bok bez kosti
  • 1 kus rozporcovaný králík
  • 1 lžička koření „Zvěřina“ (Vitana)
  • 1 lžička koření „Divočina“ (Vitana)
  • 1 lžička kuličky jalovce
  • dle chuti sůl, pepř, olej, cibule, palice česneku, mrkev, celer, petržel, uzený špek

Příprava

  1. Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce (cca 10 kuliček), koření „Zvěřina + Divočina“, utřené palice česneku a oleje.
  2. Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího. Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku. Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny.
  3. Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí a podáváme s vařeným bramborem.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře