Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Luigiho houbové rizoto
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
30 minut
6 porcí Snadné Bezmasé
Ingredience
- 1 kus cibule na jemno nakrájená
- 500 gramů italská rýže na rizoto
- 1 lžíce olivový olej
- 80 gramů žampióny
- 80 gramů houby (např. hřibovité)
- 5 gramů sušené hřiby
- 2 litry Knorr Bujón Slepičí
- 60 gramů margarín Rama
- plná hrst nasekané petrželky
- plná hrst nastrouhaného parmezánu
Příprava
- Ve velkém hrnci osmahněte cibulku na 1/3 margarínu a na olivovém oleji. Přidejte čerstvé houby a nechte povařit. Dejte ale pozor, aby houby neztratily barvu. Přidejte rýži a sušené hřiby a přelijte vodou. Můžete ještě přidat olej nebo margarín
- Přelijte houby s rýží připraveným vývarem Knorr. Rýži vařte za stálého míchání na mírném plameni a podle potřeby dolévejte bujón, dokud se do rýže téměř nevstřebá. To opakujte do té doby, dokud není rýže měkká.
- Zrnka by však měla na skus zůstat tvrdší, konzistence rizota je spíše řidší. Celé vaření by nemělo trvat déle jak 30 minut. Sundejte rizoto z plotny a vmíchejte do něj zbytek margarínu. Můžete dochutit pepřem. Na závěr ozdobte hoblinkami parmezánu.
Žádný nový komentář.