Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Luigiho houbové rizoto

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kus cibule na jemno nakrájená
  • 500 gramů italská rýže na rizoto
  • 1 lžíce olivový olej
  • 80 gramů žampióny
  • 80 gramů houby (např. hřibovité)
  • 5 gramů sušené hřiby
  • 2 litry Knorr Bujón Slepičí
  • 60 gramů margarín Rama
  • plná hrst nasekané petrželky
  • plná hrst nastrouhaného parmezánu

Příprava

  1. Ve velkém hrnci osmahněte cibulku na 1/3 margarínu a na olivovém oleji. Přidejte čerstvé houby a nechte povařit. Dejte ale pozor, aby houby neztratily barvu. Přidejte rýži a sušené hřiby a přelijte vodou. Můžete ještě přidat olej nebo margarín
  2. Přelijte houby s rýží připraveným vývarem Knorr. Rýži vařte za stálého míchání na mírném plameni a podle potřeby dolévejte bujón, dokud se do rýže téměř nevstřebá. To opakujte do té doby, dokud není rýže měkká.
  3. Zrnka by však měla na skus zůstat tvrdší, konzistence rizota je spíše řidší. Celé vaření by nemělo trvat déle jak 30 minut. Sundejte rizoto z plotny a vmíchejte do něj zbytek margarínu. Můžete dochutit pepřem. Na závěr ozdobte hoblinkami parmezánu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře