Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Luigiho zeleninové rizoto jednoduše

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Na oleji zesklovatíme cibuli a drobně pokrájený celer. Přidáme na menší kostky nakrájené kuřecí maso a pečeme 2 minuty. Ochutíme solí a pepřem a podlijeme trochou vody.
  2. Když je maso poloměkké (3-4 minuty), přidáme nepropranou rýži, podlijeme teplou vodou a necháváme tekutinu vsakovat do rýže za mírného tepla bez přiklopení. Vodu doléváme pouze do výšky rýže a necháváme vsakovat tak dlouho, až je rýže měkká (asi 15 minut s celkovým množstvím vody asi 0,7 litru).
  3. Ke konci přidáme Knorr Bohatý bujón, zelený hrášek a posekanou petrželovou nať a promícháme. Voda musí být zcela vsáknuta do rizota.
  4. Nakonec zjemníme studeným margarínem, případně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr. Rizoto by mělo mít hladkou polotekutou konzistenci.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře