Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 300 gramů rýže na rizoto (např.: Arborio)
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 1 kus menší cibule, jemně krájená
  • 1/2 kusu jemně nakrájený řapíkatý celer
  • 1 stroužek česnek pokrájený na nudličky
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 dl suchý bílý vermouth nebo suché bílé víno
  • 1 špetka Knorr Aromat
  • 30 gramů margarín
  • 50 gramů čerstvě strouhaný parmezán nebo sýr Grana Padano
  • 200 gramů zelený hrášek
  • 500 gramů kuřecí prsa
  • 1 svazek petrželová nať

Příprava

  1. Kalíšky Knorr Bohatého bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, česnek a 1/2 stonku celeru. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.
  2. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu, přidáme Aromat a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
  3. Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.
  4. Na rozpáleném oleji v pánvi 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek (může být mražený) a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmazánu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře