Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maďarské pečené kuře

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus celé kuře nakrájené na kusy
  • 8 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika
  • stolní olej

Příprava

  1. Kuře myjeme, osolíme a opepříme.
  2. Česnek očistíme, rozmačkáme a dáme do misky.
  3. Cibuli po oloupání nastrouháme, smícháme s česnekem a poté pastu natřeme pod kůži kuřete.
  4. Do pekáčku s vyššími stěnami dáme 2-3 lžíce oleje, poté do něj naskládáme kuře kůží dolů a posypeme je mletou paprikou.
  5. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut.
  6. Když maso změklo, sundáme alobal, otočíme kousky kuřete, opět je posypeme mletou paprikou a v troubě je upečeme do křupava.
Tip: Podávat můžeme se salátem, rýží nebo bramborem na jakýkoliv způsob.
Tip: Chutě se lépe propojí, pokud maso ochutíme několik hodin před pečením.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře