Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maková bábovka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 55-60 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 180 gramů moučkový cukr
  • 150 gramů mletý mák
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 balení skořicový cukr
  • 2 kusy vejce
  • 300 mililitrů mléko
  • 1 lžíce nastrouhaná citrónová kůra
  • 200 mililitrů slunečnicový olej
  • Hera a hrubá mouka do formy

Příprava

  1. V míse smícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, moučkovým cukrem a mákem. Přidáme vanilkový i skořicový cukr, vejce, vlažné mléko a citronovou kůru. Nakonec přilijeme olej a vše důkladně promícháme.
  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a na povrchu je uhladíme. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C celkem 55 až 60 minut. Po upečení necháme bábovku krátce vychladnout ve formě, pak ji vyklopíme na kovovou mřížku a necháme ji zcela vychladnout. Před podáváním pocukrujeme.
  3. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře