Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maková bábovka s kousky hrušek

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 150 gramů kompotované hrušky
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 100 mililitrů mléko
  • 150 mililitrů olej
  • 50 gramů mák
  • 200 gramů mouka polohrubá
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 50 gramů červené kandované ovoce
  • Hera a hrubá mouka do formy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky.Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a polovinou moučkového cukru do pěny, přilijeme mléko i olej a promícháme. Bílky ušleháme se zbylým cukrem na pevný sníh a obě vaječné hmoty spojíme.
  2. Pak vmícháme celý mák a prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec do těsta zapracujeme nakrájené hrušky a kandované ovoce.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou, naplníme těstem a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 minut. Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře