Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Maková kopýtka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 20 minut 18 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 balení prášek do pečiva Dr. Oetker
  • 550 gramů hladká mouka
  • 500 gramů brambory
  • 2 kusy vejce
  • 200 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce na potření

náplň

  • 200 mililitrů mléko
  • 1 balení skořicový cukr
  • 350 gramů mletý mák
  • 50 gramů švestková povidla
  • 1 lžička nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 100 gramů moučkový cukr

Příprava

  1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ji na brambory. Přidáme vejce, na kousky nakrájenou Heru a cukr. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které uložíme do chladu a necháme asi 20 minut odpočinout.
  2. Mezitím připravíme náplň. Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme moučkový, vanilkový i skořicový cukr a přivedeme k varu. Přisypeme mák, vše svaříme a necháme vychladnout. Vmícháme povidla a citronovou kůru.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý rozválíme na plát velký asi 30 × 40 cm a potřeme slabou vrstvou makové náplně. Pak je stočíme do roládek, rozkrájíme na kousky dlouhé 5 cm a rozložíme na plech. Kopýtky potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed nařízneme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře