Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Makový parfet

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
195 minut 15 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 špetka mleté skořice
  • 3 dl mléka
  • 15 dekagramů cukru
  • 20 dekagramů máku
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 1 kus strouhaná citronová kůra

Příprava

  1. Mléko zahřejeme a přidáme k němu mák smíchaný s cukrem.
  2. Okořeníme citronovou kůrou z 1 citrónu a skořicí, za stálého míchání necháme zhoustnout. Sundáme z ohně e necháme chladnout.
  3. Nakonec opatrně přimícháme pevnou šlehačku. Masu přendáme do studenou vodou vypláchnuté formy na biskupský chlebíček a zmrazíme v mrazáku.
Tip: Můžeme podávat i s horkou višňovou omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře