Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Makový parfet
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
195 minut
15 minut
6 porcí Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 1 špetka mleté skořice
- 3 dl mléka
- 15 dekagramů cukru
- 20 dekagramů máku
- 3 dl smetany ke šlehání
- 1 kus strouhaná citronová kůra
Příprava
- Mléko zahřejeme a přidáme k němu mák smíchaný s cukrem.
- Okořeníme citronovou kůrou z 1 citrónu a skořicí, za stálého míchání necháme zhoustnout. Sundáme z ohně e necháme chladnout.
- Nakonec opatrně přimícháme pevnou šlehačku. Masu přendáme do studenou vodou vypláchnuté formy na biskupský chlebíček a zmrazíme v mrazáku.
Tip: Můžeme podávat i s horkou višňovou omáčkou.
Žádný nový komentář.