Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Malinové tiramisu s čokoládovým korpusem

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na úžasný dezert. Jednoduchý čokoládový korpus s výborným krémem z mascarpone a osvěžujících malin.
Hodnocení uživatelů:
25 minut 15 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 4 vejce
  • 160 gramů krupicovaného cukru
  • 150 gramů hladké mouky
  • 50 gramů čokolády na vaření

náplň

  • 300 gramů čerstvých malin
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 200 gramů mascarpone
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 plátky želatiny
  • 50 mililitrů mandlového likéru

zdobení

  • 50 gramů kakaa

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme ji do vaječné hmoty. Nakonec do ní zlehka zapracujeme prosátou mouku.
  2. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Korpus pečeme při 200 °C asi 15 minut. Pak ho i s papírem přesuneme z plechu na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
  3. Mascarpone rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme ji do mascarpone. Želatinu namočíme asi ve 100 ml vody a necháme nabobtnat. Potom ji pomalu zahřejeme a rozpustíme. Horkou ji vmícháme do smetanové směsi.
  4. Maliny očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Z vychladlého korpusu opatrně stáhneme pečicí papír a plát vrátíme na plech. Korpus pokapeme mandlovým likérem, poklademe malinami a nakonec potřeme smetanovým krémem. Tiramisu uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ho posypeme kakaem.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče a dorty!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře