Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Malinovo-ovesný puding

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 litr vanilkového sójového mléka nebo bezlaktózového
  • 1/2 kilogram ovesné vločky
  • 1 kus citron (kůra)
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 kilogram malin můžou být i mražené
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce medu

Příprava

  1. Maliny vložíme do mrazáku. Vanilkové sójové mléko/bezlaktózové mléko přivedeme k varu, pak přidáme vločky.
  2. Na středním ohni vaříme 10-15 minut, opakovaně mícháme.
  3. Pár minut před koncem vaření ochutíme vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou kůrou.
  4. Tyčovým mixérem mícháme asi 1/2 minuty na homogenní, krémovou masu. Důležitá je krémovitost, ale i to, aby zůstali v tom celé zrnka.
  5. Umyjeme 4 misky na puding, pak do každé vlijeme takto připravenou masu.
  6. Po 10 minutách do středních talířů vyklopíme pudingové misky, a položíme na ně z mrazáku vyndané maliny.
  7. Kakaový prášek smícháme s medem a nalijeme na puding.
Tip: Konzumujeme vychlazené.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře