Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Malinový koláč s tvarohem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 40 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 200 gramů hladká mouka
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 lžička kypřící prášek do pečiva
  • 1 kus vejce
  • 140 gramů rostlinný tuk Hera

náplň

  • 500 gramů měkký tvaroh
  • 150 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 2 lžíce vanilkový puding v prášku
  • 300 gramů maliny

zdobení

  • 70 gramů hrubá mouka
  • 50 gramů krupicový cukr
  • 50 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 mililitrů smetana ke šlehání
  • čerstvé maliny a meduňka na ozdobu

Příprava

  1. Mouku prosejeme s cukrem a kypřicím práškem na vál. Do středu vyklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájenou Heru. Nejdříve propracujeme vidličkou a pak rukama zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Odležené těsto rozválíme na kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu o průměru 28 cm. Vytvoříme zvýšené okraje. Těsto na dně propícháme vidličkou a na povrch dáme alobal, do kterého nasypeme fazole. Korpus předpékáme v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.
  3. Tvaroh smícháme s krupicovým i vanilkovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Z horkého předpečeného korpusu odstraníme alobal s fazolemi. Korpus potřeme tvarohovou náplní. Poklademe ji malinami a posypeme drobenkou, připravenou z hrubé mouky, cukru a Hery.
  4. Koláč dopékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení ho necháme vychladnout ve formě, pak ho vyjmeme a nakrájíme na porce. Ozdobíme ho ušlehanou smetanou, čerstvými malinami a meduňkou.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře