Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mandlovo - marcipánová roláda

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 240 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 5 kusů vejce
  • 100 gramů cukr krystal
  • 80 gramů hladká mouka
  • 50 gramů mandle
  • 1,5 lžičky mandlové aroma Dr.Oetker

Krém

  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 4 dl mléko
  • 250 gramů cukr moučka
  • 4 lžičky mandlové aroma Dr.Oetker
  • 100 gramů marcipán

Zdobení

  • 100 gramů mandlové plátky

Příprava

  1. Troubu předehřejeme na teplotu 170°C. Mandlové plátky určené do těsta a na zdobení rovnoměrně nasypeme na čistý plech a vložíme do trouby a při časté kontrole (každé 2 - 3 minuty) a otáčení je upečeme do zlatova.
  2. Mezitím si připravíme piškotové těsto: žloutky oddělíme od bílků, z bílků spolu s celkovým množstvím cukru vymícháme pevný sníh, přidáme žloutky a mandlové aroma a zlehka promícháme.
  3. Jednu třetinu opražených mandlí rozdrtíme nadrobno mezi prsty. Mezitím troubu nastavíme na teplotu 220°C. Mouku smícháme s rozdrcenými mandlovými plátky a potom opatrně vařečkou postupně přimícháme ke sněhu. Těsto vylijeme na plech velký 32 × 35 cm vyložený papírem na pečení a uhladíme. Pečeme 10 - 12 minut v předehřáté troubě při teplotě 220°C.
  4. Na přípravu krému uvaříme pudink s mlékem na základě instrukcí na balení, ale bez cukru, a necháme vychladnout. Heru s moučkovým cukrem utřeme do pěny, přimícháme vychladlý pudink a 4 kávové lžičky mandlového aroma. Na potření těsta použijeme 80% krému tak, aby podél jedné delší strany zůstal 2 až 2,5 centimetrové pás volný.
  5. Marcipán propracujeme a přidáme k němu několik kapek vody. Následně z něj vyválíme 35 cm dlouhý rovnoměrný válec. Ten položíme na krémovou vrstvu a postupně balíme směrem k nepotřenému místu.
  6. Zbylý krém použijeme na potření vnější části rolády a posypeme zbylými mandlemi. Odložíme do ledničky na 3 - 4 hodiny a pak nakrájíme pomocí nože ponořeného do horké vody.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře