Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mandlový moučník

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 porce Náročné Bezmasé

Ingredience

  • 4 kusy vejce
  • 200 gramů pískový cukr
  • 1/2 kusu kůra a šťáva z citronu
  • 50 mililitrů mandlový likér
  • 70 gramů máslo
  • 200 gramů polohrubá mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 lžíce vanilkový pudingový prášek
  • 1 špetka Mletá vanilka
  • 50 gramů Mleté neloupané mandle
  • 100 gramů Oloupané celé mandle

Příprava

  1. Žloutky našleháme se 150 g cukru a 3. lžícemi horké vody do husté pěny, vmícháme šťávu a kůru z citronu, likér a vlažné rozehřáté máslo.
  2. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, pudingovým práškem, vanilkou a mletými mandlemi.
  3. Nakonec ušleháme z bílků sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a vmícháme do těsta.
  4. Těstem naplníme máslem vytřenou a moukou vysypanou dortovou formu, povrch posypeme celými mandlemi a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Tip: Porce moučníku můžeme doplnit šlehačkou nebo pudingem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře