Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mangold se ztraceným vejcem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů čerstvý mladý mangold
  • 1 kus větší cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1/4 litru smetana na šlehání (30%)
  • 50 gramů máslo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 kus vejce
  • 1 dl voda
  • dle chuti ocet

Příprava

  1. Mangold zbavíme stonků, pořádně propereme a zbavíme případných nečistot. Cibuli nakrájíme najemno. Do pánve Wok dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Lehce necháme zesklovatět a přidáme opraný a středně nasekaný mangold.
  2. Promícháme a lehce podlijeme asi jedním deci vody. Jakmile se voda vyvaří, vlijeme do mangoldu smetanu a necháme provařit. Mezitím si připravíme do menšího hrnce vodu, kterou uvedeme do varu a přidáme ocet. Lžičkou utvoříme vír a vejce do něj rozklepneme a opatrně spustíme do vroucí vody.
  3. Jakmile se bílek uvaří, opatrně “ ztracené vejce“ vyjmeme a podáváme na mangoldu – nezapomeneme žloutek rozkrojit, aby lehce vytekl a dokonale tak splnil svoji estetickou funkci. Podáváme s vařeným bramborem
Tip: Podáváme s vařeným bramborem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře