Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Mangové koláčky s granátovým jablkem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 10-15 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 3 kusy vejce
  • 120 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 60 mililitrů smetana 12%
  • 150 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • Hera a hrubá mouka do formiček

náplň, zdobení

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krupicovým cukrem a změklou Herou do pěny. Vmícháme do ní smetanu, mouku s kypřicím práškem a nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků.
  2. Formičky na tartaletky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozdělíme do nich těsto, vložíme je do předehřáté trouby a při 175 °C je pečeme asi 10 až 15 minut. Poté je necháme vychladnout.
  3. Pudinkový prášek rozmícháme v malém množství studeného mléka. Zbytek mléka zahřejeme, přilijeme pudinkovou směs, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Když pudink začne houstnout, odstavíme ho a necháme za občasného promíchání zchladnout. Poté do něj zašleháme změklou Heru a krém rozetřeme na zchladlé korpusy.
  4. Manga oloupeme, dužinu odkrájíme od pecky a rozdělíme ji na plátky. Poklademe jimi koláčky a zalijeme je dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu. Moučníky vložíme do chladničky zatuhnout. Před podáváním je dozdobíme zrníčky z granátového jablka.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře