Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Marcipánovo - linecké srdíčka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 1 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 80 gramů cukru moučka
  • 250 gramů hladké mouky
  • 160 gramů Hery
  • 1 kapka citrónové šťávy
  • 100 gramů sušeného mléka
  • 100 gramů cukru moučka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička mandlového aroma
  • 1/2 balení čokolády na vaření
  • 1 balení marmelády

Příprava

Z 80 gramů cukru moučky, 160 gramů hery, 250 g hladké mouky a kapky citrónové štávy si připravíme těsto. Těsto necháme asi 2 hodiny odležet a potom z něj vykrajujeme srdíčka která pečeme při 170°C asi 10-15 minut. Během pečení si připravíme marcipán smícháním 100 gramů moučkového cukru, 100 gramů sušeného mléka, 1 lžíce oleje, pár kapek mandlového aroma a trochy vody. Vodu přidáváme po troškách opatrně. Z hotového marcipánu vyválíme asi 3 mm silný plát a vykrájíme z něj stejně velké srdíčka jako jsou ty linecké. Na vychladlé linecké srdíčka natřeme marmeládu na ni dáme marcipánové srdíčko a pocákáme rozpuštěnou čokoládou na vaření. Toto množství je zhruba na 2-3 plechy.
Tip: Je to jedno z našich neoblíbenějších cukroví, marmeláda se může nahradit i nutelou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře