Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Margaretky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 15 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů rostlinný tuk Hera
  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 100 gramů cukr moučka
  • 55 gramů cukr moučka
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 230 gramů hladká mouka
  • 180 gramů rostlinný tuk Hera
  • marmeláda jahodová, meruňková nebo kiwi

Příprava

  1. Do proseté mouky vmícháme cukr, vejce a nakonec přidáme ztuhlou Heru nastrouhanou na hrubém struhadle. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu 30 minut odležet.
  2. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm (pomohou nám dva pečicí papíry, mezi kterými lze vyválet opravdu tenké těsto) a vypichujeme z něj kolečka o průměru 6 – 8 cm. Klademe na plech a předpečeme v elektrické troubě při 200 °C asi 3 minuty.
  3. Heru mírně nahřejeme a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáváme postupně žloutky. Nakonec vmícháme prohřátou (stačí ji nechat stát nad předehřívající se troubou) hladkou mouku. Těsto v teplém prostředí ihned zpracováváme, stříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na předpečená kolečka.
  4. V elektrické troubě dopékáme při 200 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout a pak plníme. Marmeládu rozehřejeme v kastrůlku nebo asi minutu v mikrovlnné troubě do tekutého stavu. Malou naběračkou nalijeme do středu sušenky. Náplň se rozteče a bude lesklá.
|
|
| Tisk
Vypadá to na dobré pochutnání, akorát by to chtělo napsat u 1. a 3. bodu kolik každé suroviny patří. V seznamu je to vše dohromady.
Petra Tůmová | 6.11.2013 07:29 1
Docela bych je zkusila, vypadají pěkně, ale také bych uvítala, kdyby byly suroviny lépe rozepsány.
Dana Chmelířová | 11.11.2013 16:07 2
Docela bych je zkusila, vypadají pěkně, ale také bych uvítala, kdyby byly suroviny lépe rozepsány.
Dana Chmelířová | 11.11.2013 16:07 3
Podle textu jsem poměrně snadno rozlišila, co k čemu patří. Kolečka jsou z lineckého, zbytek je na vršek.
Alice Magdalena Radvanová | 7.4.2018 16:26 4
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře