Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách pečený v alobalu

Receptynakazdyden.cz
Čerstvá regionální ryba, která překvapí svoji šťavnatostí. Chuť pstruha zachováme díky použití alobalu.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 6 středních pstruhů
  • svazek pažitky
  • svazek tymiánu
  • 1 citron
  • drcený kmín
  • 200 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Ryby omyjeme, osušíme, po stranách nařežeme na tenké pásky, ale neprořízneme. Nasolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a bylinky zvenku, ale i do břišní dutiny.
  2. Kůru z citronu nastrouháme a potřeme s ní alobal, který je vytřený olivovým olejem. Položíme na něj pstruhy, poklademe plátky másla, zastříkneme bílým vínem, vývarem připraveným z bujonu, zabalíme a pečeme 20 minut v troubě při vyšší teplotě. Ke konci alobal otevřeme a ryby opečeme do zlatové barvy.
  3. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, nebo rozpečená bageta.
|
|
| Tisk

Kategorie

mořské plody

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře