Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Marmeláda z květů černého bezu

Hodnocení uživatelů:
10-20 750ml porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 10 kusů trsů květů černého bezu
  • 200 gramů želírovací cukr
  • 200 gramů cukr krystal
  • 1 sáček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 1 kus citrón

Příprava

  1. Trsy květů bezu propláchneme pod studenou tekoucí vodou, zbavíme tuhých stopek a zalijeme 750 ml převařené, ale mírně vychladlé vody. V misce nebo hrnci necháme namočené ve vodě 3 dny!
  2. Po třech dnech květy zcedíme, (vymačkáme vodu z květů. Do vody přidáme šťávu z 1 citronu, a přisypeme želírovací prostředek, postupujeme nejlépe dle návodu na obalu. (v případě Gelfixu:Gelfix smícháme s 2 lžícemi cukru a přidáme do vody, necháme 1 minutu povařit)
  3. Přidáme zbytek želírovacího a normálního cukru, za občasného míchání necháme cukr rozpustit a celé tak 5 minut povaříme
  4. Když jsme spokojení s hustotou, plníme marmeládu do menších sklenic. Dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru
Tip: Pokud na zalití květů použijete moc horkou vodu, květy ztmavnou. ale ovlivní to pouze vzhled marmelády, né chuť...tak se nemusíte bát.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře