Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Marmeláda z mrkve

Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 3 - 4 sklenky porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram mrkev
  • 60 dekagramů cukr
  • 4 kusy šťáva z citrónu
  • 1 kus šťáva a kůra z pomeranče
  • 2 - 3 dl voda

Příprava

Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalijeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Když je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho. Mrkev s cukrem rozmixujeme a přendáme do kastrolu, přidáme šťávu z citronů a pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Hotovou marmeládu nalijeme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme odstát do druhého dne. Místo 60 dkg cukru můžeme použít gelfix 2+1 nebo gelfix 3+1 pak je vaření do zhoustnutí kratší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře