Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Marmelády z meruňek, pomeranče, švestek, višní a šípku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 60 minut Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Meruňková marmeláda

  • 5 kilogramů meruňek
  • 2,5 kilogramy cukr
  • 5 balení vanilkového cukru
  • 6 balení Knorr želírovací a konzervovací směs
  • 2 kus citronu

Pomerančová marmeláda

  • 5 kilogramů pomerančů
  • 2,5 kilogramů cukru
  • 5 balení vanilkový cukr
  • 6 balení Knorr želírovací a konzervovací směs

Švestková marmeláda

  • 5 kilogramů švestek
  • 2,5 kilogramů cukru
  • 0,5 balení mleté skořice
  • 6 balení Knorr želírovací a konzervovací směs

Višňová marmeláda

  • 5 kilogramů višní
  • 3,5 kilogramů cukru
  • 0,5 balení mleté skořice
  • 6 balení Knorr želírovací a konzervovací směs

Šípková marmeláda

  • 4 litry pasírovaných šípků
  • 3 kilogramy cukru
  • 6 balení Knorr želírovací a konzervovací směs

Příprava

  1. Vypeckované a dobře umyté ovoce rozmixujeme. Vše dáme do velkého hrnce a vymačkáme k mase citron, aby ovoce nehnědlo. K ovoci za stálého míchání přidáme želírovací směs, aby v marmeládě nebyly uzlíky. Postupně za stálého míchání přivedeme k varu. Poté přidáme cukr a vanilkový cukr. Od bodu varu počítáme 5 minut a je hotovo. Plníme do předem připravených sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a dáme pozvolna vychladnout zabalené do deky. Po 10 minutách otočíme zpět, opět zabalíme do deky a necháme chladnout.
  2. Pomerančovou marmeládu připravíme stejným způsobem jako meruňkovou marmeládu.
  3. Švestkovou marmeládu připravíme stejně, jako meruňkovou, ale vanilkový cukr nahradíme meltou skořicí.
  4. Višňovou marmeládu připravíme stejně jako meruňkovou, ale místo vanilkového cukru použijeme mletou skořici a místo 2, ř kg použijeme 3 kg cukru.
  5. Šípkovou marmeládu připravíme stejně jako předchozí marmelády.
Tip: Propasírované šípky můžeme koupit na trhu z důvěryhodného zdroje.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře